Qui sóc?

Nascuda a Barcelona, la Marta Casals és artista musical, investigadora acadèmica, mestra i gestora cultural. És Doctora en Sociologia (Cum Laude) per la Univeristat de Barcelona (UB, 2018), té el Màster Oficial de Gestió Cultural (UOC, 2013) i el Màster d’Humanitats: art, literatura i cultura contemporànies (UOC, 2016). També és Diplomada en Mestre Especialitat Educació Musical (UAB, 2010).

La seva tesi doctoral realitza una anàlisi sociològica sobre els processos de professionalització i treball artístic en els músics de música moderna i jazz de Barcelona. Les seves principals àrees d'investigació són la sociologia de la cultura i de les arts; els estudis sobre les professions artístiques; disseny de projectes en gestió cultural; investigación en camps artístics, entre d’altres.

Es forma musicalment estudiant piano i cant modern i jazz. Compon, interpreta i dirigeix l’espectacle musical infantil “Maila, un món de contes a través de la música”, amb el qual ha trepitjat escenaris de Catalunya, València, Illes Balears, Andorra, Uruguai i Argentina. Va publicar el primer disc homònim l'any 2014 i la seva versió en castellà l'any 2016. A més a més, com a intèrpret principal també ha participat en diferents discos, com ara el llibre-disc Cançons de Bressol (PAMSA, 2012) o la narració per a l’obra Cançó de Nadal, de Charles Dickens (PAMSA, 2013).

Des de 2004 treballa com a mestra de música en diferents escoles de Barcelona, essent professora de Música per a Nadons, Sensibilització Musical, Llenguatge Musical, Conjunt Instrumental, Coral, Cant i Piano. Actualment co-dirigeix “Sonall, música per a nadons”, juntament amb Gemma Rafecas, oferint tallers i cursos de música per a nadons. El mes de juliol de 2018 està prevista l'estrena del primer disc de Sonall.