Qui sóc?

 

Nascuda l’any 1988 a Barcelona, la Marta Casals és artista musical, investigadora predoctoral, mestra i gestora cultural. Diplomada en Mestre Especialitat Educació Musical (UAB, 2007/10) i titulada amb el Màster Oficial de Gestió Cultural (UOC, 2010/13) i el Màster d’Humanitats: art, literatura i cultura contemporànies (UOC, 2013/16).

Actualment és Candidata a Doctora en Sociologia de la UB i membre del Centre d'Estudis sobre Cultura, Política i Societat (CECUPS-UB), i està duent a terme una investigació sobre els processos de professionalització i treball artístic en els músics de música moderna i jazz residents a Barcelona. Les seves principals àrees d'investigació són la sociologia de les professions artístiques i la sociologia de la cultura.

Es forma musicalment estudiant piano i cant modern i jazz. Compon i interpreta l’espectacle musical infantil “Maila, un món de contes a través de la música”, amb el qual ha trepitjat escenaris de Catalunya, València, Illes Balears, Andorra, Uruguai i Argentina. Va publicar el primer disc homònim l'any 2014 i la seva versió en castellà l'any 2016. A més a més, com a intèrpret principal també ha participat en diferents discos, com ara el llibre-disc Cançons de Bressol (PAMSA, 2012) o la narració per a l’obra Cançó de Nadal, de Charles Dickens (PAMSA, 2013).

Des de 2004 treballa com a mestra de música en diferents escoles de Barcelona, essent professora de Música per a Nadons, Sensibilització Musical, Llenguatge Musical, Conjunt Instrumental, Coral, Cant i Piano. Actualment co-dirigeix “Sonall”, juntament amb Gemma Rafecas, oferint tallers i cursos de música per a nadons.